Uitnodiging Leergemeenschap Groen Gas

Uitnodiging Leergemeenschap Groen Gas
8 juni 19:30 – 21:30 u in The Rock, Atoomweg 6b te Groningen

Graag nodigen we geïnteresseerde energiecoöperaties en -initiatieven uit die zich gezamenlijk willen verdiepen in de mogelijkheden voor coöperaties om een rol te spelen in groen gas productie voor de aftrapsessie van de Leergemeenschap Groen Gas.

Veel van jullie onderzoeken de verschillende mogelijkheden om jullie dorp of wijk energieneutraal te maken of in elk geval stappen in die richting te zetten. In de meeste scenario’s, zeker voor landelijke gebieden, zal daarin groen gas een rol spelen. Toch is het aantal initiatieven dat werkt aan de realisatie van de productie van groen gas beperkt. De oorzaken hiervan zouden we graag samen willen onderzoeken in een Leergemeenschap Groen Gas.

Vanuit het Programma Energie Participatie is het mogelijk leergemeenschappen te starten rondom een centrale leervraag. De leervraag van deze leergemeenschap is: hoe kunnen energiecoöperaties een bijdrage leveren aan de productie van Groen Gas voor het verduurzamen van hun dorp of wijk en daarmee voordelen voor de inwoners realiseren?

Wij zijn op zoek naar een aantal initiatieven dat zich hierin met ons zou willen verdiepen. Dit richt zich enerzijds op de technische vragen rondom de verschillende productieprocessen en grondstofstromen, maar anderzijds ook op de organisatorische vragen rondom eigenaarschap, verdienmodel en financiering.

Leergemeenschap Groen Gas
8 juni 19:30 – 21:30 u in The Rock, Atoomweg 6b te Groningen

Meedenken en -doen? Voor meer informatie en opgave kijk hier.

Harm Jan Prins (GrEK) en Jurr van Dalen (SEN)